čtvrtek 13. února 2014

Chapati / Roti

Oblíbená příloha, indické placky 






















Ingredience:

8 vrchovatých lžic       Mouky na chapati (či celozrná)
50-100 ml                   Vlažné vody
1 špetka                      Soli
                                     Olej


Postup:

Do mísy vsypeme mouku a přilijeme k ní vlažnou vodu. Vlažná voda zaručí, že se nám placky budou snáze válet, protože těsto zůstane více pružné. Konzistence směsi by neměla být příliš sypká ani příliš řídká. Těsto si rozdělíme na čtyři díly. Z prvního dílu v rukách vyválíme kuličku, kterou přitlačíme k talířku s moukou. Z takto připraveného a omoučeného dílu vyválíme placku. Pokud se nám stále lepí na podložku, přidáváme opatrně mouku. Rozpálíme pánev, potřeme ji slabou vrstvou oleje a placku usmažíme. Po otočení, přidáme na pánev ještě kapičku oleje. Když se placky smaží na sucho, nejsou tak chutné a vláčné.   



Žádné komentáře:

Okomentovat