čtvrtek 13. února 2014

Sabdzi


Kořeněná zelenina





















Ingredience:

2 lžíce          Oleje
1 lžička        Římského kmínu
1 lžička        Hořčičných semínek
1 lžička        Kurkumy
1/2 lžička     Koriandru (prášek z kořene)
1-2 špetky   Sušené chilli papričky
2 cm             Zázvoru
1-2 ks           Mrkve
4 ks              Brambor
1/4                Karfiolu
1 hrst            Čerstvého koriandru
2 lžičky         Garam masala
                      Sůl
                      Pepř


Postup:

Ve vyšší pánvi si rozpálíme olej a přidáme římský kmín, hořčičná semínka, kurkumu, koriandr. Koření necháme prohřát a teprve potom přidáme zázvor. Jakmile bude zázvor zlátnout, přidáme k němu brambory a mrkev. Zeleninu promícháme a tím ji zároveň obalíme v koření. Po 2-3 minutách opékání, přilijeme do pánve horkou vodu. Vody by mělo být tolik, aby stačila k ponoření zeleniny. Když se nám brambory a mrkev budou zdát téměř měkké, tehdy přidáme  i karfiol. Protože se květák při vaření rozpadá, ponecháme raději větší růžičky. K zelenině přimícháme chilli, sůl, pepř a vaříme do změknutí. Pokud se nám bude zdát směs příliš řídká, zvýšíme plamen a vodu necháme vyvařit. Pro jemné zahuštění můžeme přidat 0,5 dc vody, v které je rozmíchaná hladká mouka. V tomto případě musíme nechat směs znovu projít varem. Na závěr vše dochutíme garam masalou. Směs ozdobíme nasekaným koriandrem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat