Kořeněná zelenina
Ingredience:
2 lžíce Oleje
1 lžička Římského kmínu
1 lžička Hořčičných semínek
1 lžička Kurkumy
1/2 lžička Koriandru (prášek z kořene)
1-2 špetky Sušené chilli papričky
2 cm Zázvoru
1-2 ks Mrkve
4 ks Brambor
1/4 Karfiolu
1 hrst Čerstvého koriandru
2 lžičky Garam masala
Sůl
Pepř
Postup:
Ve vyšší pánvi si rozpálíme olej a přidáme římský kmín, hořčičná semínka, kurkumu, koriandr. Koření necháme prohřát a teprve potom přidáme zázvor. Jakmile bude zázvor zlátnout, přidáme k němu brambory a mrkev. Zeleninu promícháme a tím ji zároveň obalíme v koření. Po 2-3 minutách opékání, přilijeme do pánve horkou vodu. Vody by mělo být tolik, aby stačila k ponoření zeleniny. Když se nám brambory a mrkev budou zdát téměř měkké, tehdy přidáme i karfiol. Protože se květák při vaření rozpadá, ponecháme raději větší růžičky. K zelenině přimícháme chilli, sůl, pepř a vaříme do změknutí. Pokud se nám bude zdát směs příliš řídká, zvýšíme plamen a vodu necháme vyvařit. Pro jemné zahuštění můžeme přidat 0,5 dc vody, v které je rozmíchaná hladká mouka. V tomto případě musíme nechat směs znovu projít varem. Na závěr vše dochutíme garam masalou. Směs ozdobíme nasekaným koriandrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat