Jedna z nejchutnějších indických omáček není na přípravu nijak
složitá. Ke skvělému výsledku je třeba jen báječného receptu, který
přikládám. Skládá se ze dvou samostatných pokrmů, jejichž sloučením vznikne
fantastická chuťová harmonie.
Chicken Tikka
Nejprve upečeme kuřecí prsa tzv. Chicken Tikka. Takto upravené maso lze ihned konzumovat nebo ho doplnit omáčkou. Záleží jen na našich preferencích…
Příprava pro čtyři osoby
Ingredience:
½ lžíce Mleté
sladké papriky
1 lžička Mletého
chilli
2 lžičky Garam
masaly
¼ lžičky Tandoori
směsi
1 ½ lžic Citrónového
džusu
4ks Nasekaných
stroužků česneku
5 cm Nasekaného
zázvoru
1 hrst Nasekaných čerstvých listů koriandru
100ml Bílého
jogurtu
500g Kuřecích
prsou bez kosti
Postup:
Abychom kuře správně upekli, je třeba připravit
voňavou marinádu, do které na kostičky pokrájené maso přibližně na 15 minut naložíme.
V míse promícháme veškeré ingredience, dobře rozmixujeme a osolíme. Nakonec maso
pečlivě obalíme směsí a vložíme do lednice. Troubu předehřejeme na 200ºC a kuře
do zlatova propečeme, pečení potrvá zhruba 20 minut.
Chicken Tikka Masala
Ingredience:
1 lžíce Oleje
1ks Cibule
2ks Semínek/lusků
kardamonu
2ks Nasekaného
stroužku česneku
400g Nasekaných
rajčat bez slupek
¼ lžičky Mleté
skořice
1 lžíce Garam
masaly
½ lžičky Mletého
chilli
1 lžička Hnědého
cukru
300ml Smetany
(tučné)
1 lžíce Mletých
loupaných mandlí
1 lžíce Nasekaných
čerstvých listů koriandru
1 množství Chicken Tikka
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s kardamonem.
Po zesklovatění cibulky, přidáme česnek a necháme ho jednu minutu opékat. Posléze
vmícháme rajčata. Vše vaříme do té doby, než se směs začne měnit v hladkou
pastu, kterou dochutíme skořicí, garam masalou, chilli a cukrem.
Okořeněnou směs necháme probublat, teprve pak vmícháme smetanu, mandle a
nakonec i pečené kuřecí maso. Naposledy vše 5 minut povaříme. Ozdobíme čerstvými
listy koriandru a podáváme s rýží či moučnými plackami roti, dle libosti a
chuti!
Žádné komentáře:
Okomentovat