Pualo neboli také biryani je oblíbený indický pokrm z rýže.
Existuje nespočet receptů, variací a způsobů, jak tento chod připravit. S
kombinací ingrediencí, které přikládám, jsem se nesetkala na tabuli v restauracích,
ale tímto rafinovaným chodem mě osobně pohostil můj indický přítel.
Příprava pro dvě osoby
Ingredience:
1 hrneček Basmati rýže
1 ks Mrkve
2 ks Rajčat (nejlépe bez slupek)
1 lžíce Oleje
1 lžička Mletého zázvoru (1-2cm čerstvého)
1 lžička Kurkumy
½ ks Hvězdičky badyánu
3 ks Hřebíčku
Špetka sušené chilli papričky
Hrst koriandrových listů
Sůl
1 hrneček Basmati rýže
1 ks Mrkve
2 ks Rajčat (nejlépe bez slupek)
1 lžíce Oleje
1 lžička Mletého zázvoru (1-2cm čerstvého)
1 lžička Kurkumy
½ ks Hvězdičky badyánu
3 ks Hřebíčku
Špetka sušené chilli papričky
Hrst koriandrových listů
Sůl
Nejprve v rendlíku rozpálíme lžíci oleje. Do oleje
vsypeme (v hmoždíři rozdrcený) hřebiček, badyán, kurkumu a zázvor. Koření
necháme prohřát a postupně k němu přidáme mrkev, rajčata a rýži. Jakmile
se vše opeče, vlijeme do rendlíku vodu (dvojnásobek množství než rýže, tz. na 1
hrneček rýže je potřeba 2-2 ½ hrnečku vody). Osolíme a uvaříme do měkka. Těsně
před uvařením přimícháme chilli a koriandrové lístky.
Podáváme s hustým jogurtem, jenž zjemní ostrou chuť
puala.
Žádné komentáře:
Okomentovat