sobota 28. září 2013

Festival bollywoodského filmu

10.-13.10.2013
Kino Světozor
www.bollywood.cz

Jedenáctý ročník Festivalu bollywoodského filmu se blíží a mnou proudí vzrušení, které lomcuje každým koutkem mého těla. Tento festival totiž neoplývá jen pestrou filmovou škálou, ale též drobným, ale vynikajícím doprovodným programem. Letos se tento čtyřdenní indický vír prožene Prahou od 10. do 13. října. A pokud se jím necháte unést, můžete si být jistí, že se dočasnému indickému pobláznění nevyhnete.



Pokud si tyto okamžiky chcete naplno vychutnat, mám pro Vás pár doporučení:


1. Někdy méně znamená více.

Přestaňte počítat filmy a vyberte si ten, co je Vašemu srdci nejbližší. Uvidíte, že jeden film si užijete mnohem více než půldenní maraton uběhnutý očima na plátně.

2. Na promítání filmu přijďte v předstihu.

Festival též pořádá malý jarmark, na kterém naleznete nejen indická koření, pestrobarevná pozlátka, ale též svůdné občerstvení či koutek, kde můžete objevit kouzlo deskové hry carrom. Pro začátek a většinou i pro zahřátí bych nejprve volila šálek čaje, jehož vůně Vám alespoň částečně zprostředkuje smyslový vjem, jenž budete později v kině postrádat. A pokud bude šálek čaje nedostačujícím sblížením s indickou kulturou, po skončení filmové projekce, bude zajisté dostatek času na jejich pozdější objevování.

3. Nestyďte se a směle vyrazte na bollywoodskou párty.

Možná budete ze začátku zaskočeni, ale nakonec budete nadšeni. Bollywoodská párty promění jindy nudný klub v indickou rozhoupanou tančírnu. A to, že budete v baru téměř jediným Evropanem, pobaví nejen indické osazenstvo, ale především Vás samotné, protože věste, že podívaná to bude velkolepá!


Žádné komentáře:

Okomentovat